Nieuw verhaal: van sodomiet naar homoseksueel

Nieuw verhaal: van sodomiet naar homoseksueel

Een stoet van ‘deskundigen’ zocht naar verklaringen voor afwijkend seksueel gedrag. Kenden we eerst alleen de sodomiet, in de loop van de 19de eeuw deden onder anderen de pederast, de uranist, de urninde en de homoseksueel hun intrede.

Historische regenboogwandeling

Historische regenboogwandeling

Utrechtse historische regenboogwandeling, zondag 28 augustus 19 uur, vanaf Queer Villa Utrecht, Concordiastraat 67A.

Uit de schaduw van de Dom

Uit de schaduw van de Dom

Op 29 oktober 2022 kun je naar de muzikale voorstelling 'Uit de schaduw van de Dom, van het pad van sodomie naar LHBTIQ+' in de Utrechtse Muziekschool. Een programma van homomannenkoor Cantatori del Duomo, vrouwenkoor Cantate Zus & Zo en duo Kees en Ingeborg. Info...

Als de muren konden praten

Als de muren konden praten

Op 24, 25 en 26 juni 2022 kun je naar het toneelstuk 'Als de muren konden praten' van theater Oester in de Utrechtse Domtoren over de Utrechtse Regenboog geschiedenis. Info: https://www.theateroester.nl/; kaarten: https://www.ticketkantoor.nl/shop/admkp

Utrecht Pride

Utrecht Pride

UTRECHT PRIDE, 4 juni 2022: de gemeente Utrecht had de Utrechtse Regenboog Canon als thema gekozen voor haar boot. Swingend gingen de deelnemers langs de 100.000 enthousiaste bezoekers op de kade van de Catharijnesingel en de Oudegracht.

Lancering Canon

Lancering Canon

Op 11 oktober 2021, Coming Out Day, is de Utrechtse Regenboog Canon gelanceerd. Burgemeester Sharon Dijksma ontving het eerste exemplaar uit handen van Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland, in de hal van het Stadskantoor.