Culturele Zondag Queer / Utrecht Queer Culture Festival

27 september 2023 | Nieuws

Utrecht kleurt roze van 6 tot 15 oktober tijdens de Culturele Zondag Queer en het Utrechtse Queer Cultural Festival. Op zondagmiddag en -avond 8 oktober tijdens Culturele Zondag Queer kun je cultuur snuiven in de stad, alles gratis toegankelijk. Informatie vind je op https://culturelezondagen.nl/2023/queer. Van vrijdag 6 oktober tot en met zaterdag 14 oktober zijn er vele queer activiteiten en feesten in de stad. Informatie vind je op https://uqcf.nl/.

QUS neemt deel aan:

  • Queer Talks
    Zondag 7 oktober van 12-17 uur presenteert Shay Kreuger, bekend van Radio 2 en TV, de Queer Talks in de bibliotheek op het Neude (zaal Podium). Van 13.30-14.00 uur interviewt zij Marijke Huisman en Evert van der Veen over QUS en queer geschiedenis. Toegang gratis.
  • Verhalen uit de queer stad
    Donderdag 12 oktober van 19.30-22.00 uur presenteert Marischka Verbeek in boekhandel Savannah Bay (Telingstraat 13) een avond over verhalen uit de queer stad. Zij gaat in gesprek met Rymke Wiersma van uitgeverij Atalanta; Monique Doppert, auteur van Amsterdam: de roze geschiedenis; Marjet Douze, die de geschiedenis Vrouwenbibliotheek en Vrouwenhuis Utrecht onderzoekt; Evert van der Veen van QueerUStories en Suzanne vd Beek & Catherine Koekoek, die onderzoek doen naar vrijwilligers van Savannah Bay. Entree € 5,-, reserveren via Savannah Bay
  • Queer City Walks
    Ze zijn al aangekondigd: er zijn vier historische regenboogstadswandelingen. Er zijn nog enkele plaatsen op zondagochtend 7 (11 uur), donderdagmiddag 12 (16 uur) en zaterdagochtend 14 (11.30 uur). Aanmelden kan op onze site via https://www.queerustories.nl/aanmelden/. Deelname kost € 5,- die geheel ten goede komt aan QUS zelf.