Over ons

De Utrechtse Regenboog Canon, een overzicht van de geschiedenis van het ‘roze leven’ in Utrecht vanaf de 18de eeuw. QUS / Queer-U-Stories maakt deze LHBTI+-historie toegankelijk en houdt zo de Utrechtse regenbooggeschiedenis levend.

In de afgelopen decennia is er nieuw materiaal beschikbaar gekomen en zijn er bijzondere ontdekkingen gedaan. Feiten en gebeurtenissen die niet vergeten mogen worden. Queer-U-Stories verzamelt, analyseert, presenteert dit materiaal en houdt het up-to-date.

Vele vrijwilligers werken aan de Utrechtse Regenboog Canon. Het kernteam bestaat uit:

 

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft de broche met het Queer-U-Stories logo opgespeld bij de lancering van de Utrechtse Regenboog Canon op 11 oktober 2021.

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma ontvangt de broche met het Queer-U-Stories logo van sieradenontwerpster Jet Bartman bij de lancering van de Utrechtse Regenboog Canon op 11 oktober 2021 in het stadskantoor. Foto: Bas van Setten.

Utrechtse Regenboog Canon op de Utrecht Pride 2022

Op Utrecht Pride 2022 zwaait Dijksma vanaf de Catharijnesingel deelnemers op de boot van de gemeente Utrecht toe. Op de zijkant van de boot de Utrechtse Regenboog Canon.