Projectteam

Het kernteam van Queer U Stories bestaat uit Kees van den Berg, Marijke Huisman, Maurice van Lieshout, Gianna Mula en Evert van der Veen, naast vele andere vrijwilligers. 

Kees van den Berg is geboren en getogen Utrechter en sinds begin 70er jaren op meerdere fronten actief op het terrein van LHBTI-emancipatie (o.a. COC-Midden Nederland, Flikkercabaret Spitsroeden, de homohoreca, Midzomergrachtfestival, LHBTI-beleidsadviseur gemeente Utrecht). Mede door zijn toedoen vond in 2013, het jaar van de Vrede van Utrecht, de Roze Zaterdag in Utrecht plaats. De laatste jaren zet hij zich in als ambassadeur bij stichting Roze 50+, belangbehartiger van LHBTI-ouderen. In seizoen 2018 -2019 was hij Mr. Senior Pride Nederland. Hij is in 2022 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de LHBTI+-emancipatie.

Marijke Huisman (1972) is universitair docent Publieksgeschiedenis, Educatie en Burgerschap bij de Universiteit Utrecht. Ze is geïnteresseerd in emancipatoire geschiedbeoefening en publiceerde onder andere Savannah Bay. Geschiedenis van een bijzondere boekwinkel, 1975-2019. Samen met Bram Mellink werkt ze momenteel aan een Queer geschiedenis van Nederland.

Maurice van Lieshout was in de jaren 70 en 80 actief in het Utrechtse en landelijke COC en medewerker van Sek en Homologie. Hij nam het initiatief tot de tentoonstelling Goed Verkeerd (Amsterdams Historisch Museum 1989) en was van 1988 tot 1994 docent literaire homostudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef een groot aantal artikelen over de geschiedenis van homoseksualiteit en is samensteller en medeauteur van een aantal boeken op dat terrein. Hij werkt nu aan een boek over de eerste generatie homoactivisten in ons land.

Gianna Mula is geboren in Sardegna, Italië, waar ze literatuur studeerde voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde. Daar begon ze een literair tijdschrift, werkte ze als boekverkoper en voltooide ze haar MA in Creative Writing and Publishing aan de Anglia Ruskin University, Cambridge. Sinds 2019 woont ze in Utrecht, waar ze deel uitmaakt van het queer theatergezelschap Theater Oester. Ze beheert haar persoonlijke collectie queer boeken en publicaties op www.bibliograficaquir.studio.

Evert van der Veen (1960) is kwartiermaker. Sinds de jaren 80 actief in het roze leven in Utrecht. Hij begon zijn carrière als docent/onderzoeker bij Homostudies op de Universiteit Utrecht en was ambtenaar regenboogbeleid van de gemeente Utrecht. Evert stond aan de wieg van het MidZomerGracht festival, was voorzitter van stichting EuroGames Utrecht, COC Midden-Nederland en de gemeentelijke LHBTI+-adviescommissie. Hij schreef boeken en artikelen over uiteenlopende onderwerpen waaronder over homoseksu­a­li­teit en ontwikkelde websites voor o.a. de Utrechtse Regenboog Alliantie 50+ i.o.. Hij is in 2021 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de LHBTI+-emancipatie.