Stadswandeling

Wil je de queer historie ervaren in een wandeling door de mooie oude binnenstad van Utrecht?

 

DOE HET ZELF

Met plattegrond

Haal een gratis Queer City Map bij boekhandel Savannah Bay, Telingstraat 13, of bij de Winkel van Utrecht / VVV, Domplein 9. Op de kaart staan 18 plaatsen met QR-codes. Die kun je scannen met je telefoon voor de beelden van en verhalen over deze plaatsen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De start is op het Domplein en het einde is bij de queer cafés Bodytalk en Kalff op de Oudegracht.

Online

Open de queer geschiedenisroute op de Utrecht Time Machine (klik hier om te openen). De route gaat langs 9 plaatsen met beelden van en verhalen over bijzondere Utrechtse mensen en gebeurtenissen. De wandeling duurt een uur. De start en het einde is de ingang van het Academiegebouw op het Domplein.

 

GROEP MET GIDS

Het QUS-team begeleidt wandelingen door de Utrechtse binnenstad. Al wandelend zie je en hoor je over historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners. Elke wandeling is anders omdat we de wandeling aanpassen aan de groep.

  • Datum, tijdstip, duur, start- en eindpunt en route in overleg. Meestal starten we op het Domplein en wandelen gemiddeld anderhalf uur.
  • Per gids minimaal 5 en maximaal 15 personen. Bij grotere aantallen maken we meerdere groepen.
  • Begeleiding in Nederlands of Engels.
  • € 75 per gids ex. btw  (je bijdrage aan ons vrijwilligersproject).

Meer info en aanmelden: info@queerustories.nl.

 

INDIVIDUEEL AANMELDEN

Soms kun je je individueel aanmelden voor wandelingen met een gids. Als we zo’n wandeling organiseren, kondigen we deze aan met onze e-mailservice (je kunt je hier inschrijven) en op onze sociale media (Instagram, Facebook, LinkedIn).